Olaszországi és külföldi - Olaszorszag.blogspot - utazás, szállás, szálláshely katalógus. Olaszország és más európai országok különböző típusú és színvonalú szálláshelyei közül könnyen választhat, lehet az olcsó vendégház, panzió, fizetővendéglátás vagy apartman, szálloda, kastélyszálló, gyógyfürdő és wellness.
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||
Olaszországi Szállást Foglalhat Itt ! Olaszország Térkép Itt ! | |||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
Olaszország és más európai országok különböző típusú és színvonalú szálláshelyei közül könnyen választhat, lehet az olcsó vendégház, apartman vagy fizetővendéglátás, szálloda, gyógyfürdő és wellness. Legyen az egy hétvége a hegyekben, vagy akár többhetes nyaralás a tengerparton, az oldalunkon bárki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő belföldi és külföldi szálláshelyeket, utazást!

Amennyiben kérdése van a szállásfoglalással kapcsolatban, először kérjük olvassa el az INFORMÁCIÓ oldalunkat, ahol a Gyakran ismételt kérdések (GY.I.K.) menüpont alatt talál összeállítást, ám ha nem talál választ kérdésére, akkor írja meg nekünk. A magyar nyelvü meteorológia oldalon, az EURÓPA időjárási térképein talál részletes információt az aktuális időképről.
Szálláskereső oldalunk kezelése egyszerű; országonként térképes településnév, turisztikai régió és megyék alapján válogathat kedvére. Információkat kaphat a következőkről: műemlékek, sport, pihenés, fürdési és síelési lehetőségek. Kínálatunk egyre bővül, panzió, magánszálláshely, privátszállás, üdülőfalu, kastélyszálló, hotel és vendégház közül választhat.

A kontinentális klímájú észak-olaszországi régiókban kukoricát és rizst termesztenek. Az Alpok lejtőin szarvasmarhát és sertést tartanak. Konyhaművészetük a megtermelt alapanyagokból dolgozik, így étkezésük alapvetően jellemző a polenta, a rizs, a marhahús és a tejtermékek. Piemonte gazdag szarvasgomba lelőhely, Lombardiában gyártják a gorgonzola sajtot, Friuli-Venezia Giulia-ban készül a San Daniele sonka és Emilia-Romagna specialitásai a balzsamecet, a pármai sonka és a parmezán.
A déli országrészben a mediterrán éghajlat az uralkodó, így annak jellemző növényeit használják étkezésük során. Sok zöldségfélét fogyasztanak, paprikát, paradicsomot és tökféléket. Közkedvelt és az ételkészítésnél elmaradhatatlan az olívaolaj. A tengerből sok halat, rákot és egyéb tenger gyümölcseit nyernek ki, így ezen alapanyagoknak széles felhasználási módja alakult ki. Állattenyésztésükre a bárány jellemző, amely számtalan étel alapjául szolgál. Campaniából vált világhíressé a pizza, Szicíliából a fagylalt és Pugliából a peperoncino.
Szinte minden étkezésnél fogyasztanak valamilyen tésztafélét, északon általában friss, házilag készítettet, délen a száraztészta elterjedt. Ezen kívül minden régiónak megvan a kedvelt tésztaféléje, mint például Pugliában az orecchiete és Abruzzoban a maccheroni alla chitarra. Olaszországban több mint 100 féle tésztát gyártanak.
Ingyen rendelhető
holmik
|
A tanulás kezdetei
|
Országinformáció
forrás: |
Wikipédia
|